HUISMERK - aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek

Past een aflossingsvrije hypotheek bij jouw behoefte?

Bij het kopen van een nieuwe woning is het logisch dat je allemaal vragen hebt. Zoals ook de vraag welke hypotheek je moet kiezen. Dat je er een nodig hebt voor een koopwoning is je duidelijk. Maar weet je ook welke hypotheekvorm het beste bij jouw wensen en financiële situatie past?

Overweeg je een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten? Met deze hypotheekvorm kies je voor een hypotheek die je tijdens de looptijd van de hypotheek niet aflost. Je betaalt tijdens de looptijd alleen rente. Aan het einde van de looptijd moet je de hypotheek in één keer aflossen.

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Soms leidt de naam aflossingsvrije hypotheek tot verwarring. Huizenbezitters kunnen onterecht denken dat je deze hypotheek niet hoeft af te lossen. Dit is niet geval: je betaalt tijdens de looptijd alleen rente, maar je moet aan het einde van de looptijd wel het volledige hypotheekbedrag terugbetalen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door tussentijds zelf af te lossen of door de verkoop van je woning.

Vanaf 2013 is de regelgeving voor de Wanneer je een hypotheek afsluit, betaal je hypotheekrente. In veel gevallen is deze rente aftrekbaar van de belasting. In dat geval mag je het bedrag dat je jaarlijks aan rente betaalt, aftrekken van je belastbaar inkomen. Hierdoor betaal je minder belasting. gewijzigd. Sinds 1 januari van dat jaar is er een aflossingseis. Dit betekent dat je geen volledig aflossingsvrije hypotheek meer mag afsluiten om in aanmerking te komen voor de hypotheekrenteaftrek. Heb je voor die periode een aflossingsvrije hypotheek afgesloten? Dan kan er een overgangsrecht gelden. In bepaalde gevallen mag je de hypotheekrente dan blijven aftrekken. De hypotheekadviseurs van HUISMERK vertellen je hier graag meer over.

Met een aflossingsvrije hypotheek kun je in de meeste gevallen maximaal de helft van de woningwaarde financieren. De overige 50% kun je met eigen geld betalen of door je aflossingsvrije hypotheek te combineren met een andere hypotheekvorm. In bepaalde uitzonderingen mag je bij een oversluiting meer aflossingsvrij lenen. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

Aflossingsvrije hypotheek op een rijtje

  • Tijdens de looptijd betaal je alleen rente.
  • Tijdens de looptijd los je je hypotheek niet af.

Is de aflossingsvrije hypotheek iets voor jou?

Je wilt natuurlijk een hypotheek kiezen die bij jou en je woonwensen past. Onze hypotheekadviseurs weten dan precies waar je op moet letten.

Vind eenHypotheekadviseur

Eerst weten hoeveel je maximaal kunt lenen?

Bereken jeMaximale hypotheek