Ander huis kopen

Ik ga een ander huis kopen

Je hebt met veel plezier in je huidige woning gewoond, maar je bent eruit: je wilt verhuizen. Een leuke, maar ook spannende tijd breekt aan. Je moet je huidige woning verkopen en een ander huis kopen. Je moet dus ook de nodige financiële keuzes maken. Een hypotheekadviseur van HUISMERK weet precies waar je op moet letten om niet voor financiële verrassingen te komen staan.

Hoeveel kan ik lenen voor mijn nieuwe huis?

Voordat je zoektocht naar een ander huis begint, wil je natuurlijk weten hoeveel je precies kunt lenen. Dit maakt je huizenjacht een stuk leuker. Om een indicatie te krijgen van je maximale hypotheekbedrag kun je eenvoudig een berekening maken met onze rekentool.

Bereken jeMaximale hypotheek

Wat gebeurt er met mijn hypotheek?

Voor de aankoop van je nieuwe woning heb je een hypotheek nodig. Maar hoe zit het dan met je huidige hypotheek? En kun je de voorwaarden en het rentetarief van je huidige hypotheek meenemen? Of is het beter om een nieuwe hypotheek af te sluiten? En wat zijn de mogelijkheden als je na het verkopen van je huis nog een stukje hypotheek overhoudt (een restschuld)? Het is logisch dat je bij het kopen van een ander huis verschillende vragen hebt.

Een hypotheekadviseur van HUISMERK helpt je met een antwoord op alle vragen die je hebt, bijvoorbeeld over de hypotheekvormen annuïtair, lineair en aflossingsvrij. De hypotheekadviseur wijst je ook op financiële zaken waar je zelf misschien nog niet direct aan had gedacht, zoals verzekeringen en een Na het sluiten van de koopovereenkomst wil de verkoper graag de zekerheid dat jij je betalingsverplichting nakomt. Daarom wordt er vaak gevraagd of je een waarborgsom of bankgarantie voor 10% van de koopprijs kunt geven. Wanneer je kiest voor een waarborgsom moet je zelf geld overmaken naar de notaris. Als je dit niet wilt of kunt, kun je kiezen voor een bankgarantie. Hiermee staat de hypotheekverstrekker of een andere instantie zoals Nationale Waarborg borg dat jij je betalingsverplichting nakomt. Als de partij die borg staat de bankgarantie daadwerkelijk moet betalen, wordt het bedrag op jou teruggevorderd. Samen kijk je welke keuze het beste past bij je financiële situatie, nu en in de toekomst.

Kies ik voor nieuwbouw?

Heb je een woning in een nieuwbouwproject op het oog? Dan begin je al met betalen voor je de sleutel in handen hebt. Tegelijkertijd betaal je nog gewoon maandelijks de hypotheek van je huidige woning. Je krijgt dus te maken met dubbele lasten. Soms kun je dit meefinancieren. De hypotheekadviseur van HUISMERK kijkt graag met je mee. Zo weet je meteen wat je kunt verwachten, ook bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning.

Weten waar je allemaal op moet letten als je een ander huis koopt?

Onze adviseurs geven je een passend advies!

Vind eenHypotheekadviseur