HUISMERK - energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen

Ben je op zoek naar je droomhuis? Natuurlijk wil je dat het huis helemaal voldoet aan jouw wensen, maar het is ook slim om te kijken welk energielabel het huis heeft. Zo voorkom je een flinke energierekening.

Geeft het Met een energielabel wordt aangegeven hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis is bijvoorbeeld goed geïsoleerd, heeft energiezuinige verwarming en heeft zonnepanelen. Je huis valt altijd in de categorie A (zeer zuinig) tot en met G (zeer onzuinig). aan dat je huis niet erg duurzaam is? Maar is het wel het huis waar jij je zinnen op hebt gezet of waar jij nu al met veel plezier woont? Dan kun je overwegen energiebesparende maatregelen te nemen, zoals het isoleren van de woning, de aanschaf van een zuinige HR-ketel of het plaatsen van zonnepanelen. In bepaalde gevallen kom je dan in aanmerking voor een hogere hypotheek of subsidies. Oftewel, kun je meer lenen om je huis energiezuiniger te maken.

De Energiebespaarders Bespaarcheck

Wil je onderzoeken hoeveel je kunt besparen door te investeren in energiebesparende maatregelen? Doe dan de Bespaarcheck van De Energiebespaarders. Via deze online tool krijg je inzage in de mogelijkheden om je woning te verduurzamen, wat je aan energiekosten kunt besparen en welke investering je daarvoor zou moeten doen.

Daarnaast kun je een Energiepaspoort laten maken. Een opnamespecialist inventariseert de mogelijkheden in je woning en maakt daarvan een rapportage. Ook krijg je bespaaradvies op maat en kun je rekenen op hulp bij de verduurzaming.

Meer ruimte in je hypotheek

Ga jij je huis verbeteren of verbouwen en gaat hierdoor het energieverbruik blijvend omlaag? Dan kun je de kosten hiervoor in bepaalde gevallen meefinancieren in de hypotheek die je gaat afsluiten. Hiervoor wordt gekeken naar de verwachte woningwaarde van je huis na de verbouwing, maar ook naar je financiële situatie. Je moet natuurlijk wel voldoende inkomen hebben om de hogere hypotheek ook daadwerkelijk te kunnen betalen.

Of het verstandig is om je huis energiezuiniger te maken, hangt van verschillende factoren af. De hypotheekadviseurs van HUISMERK vertellen je graag waar je rekening mee moet houden. Ook kijken onze hypotheekadviseurs altijd naar jouw persoonlijke situatie. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen besluit kunt nemen.
Vind eenHypotheekadviseur

Financieren van energiebesparende maatregelen

Naast de mogelijk extra ruimte in je hypotheek kun je ook in aanmerking komen voor andere financieringsmogelijkheden om je huis duurzamer te maken. Onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

Nationale Hypotheek Garantie

Voldoe jij aan de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan kun je kiezen voor een hypotheek met NHG. Wanneer je energiebesparende maatregelen neemt is het maximale leenbedrag onder de NHG hoger dan wanneer je geen duurzame verbeteringen doorvoert.

Duurzaamheidslening

Een aantal gemeenten en provincies in Nederland stimuleren het nemen van energiebesparende maatregelen. Hiervoor bieden zij een duurzaamheidslening aan die wordt uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. De hypotheekadviseur van HUISMERK vertelt je er graag meer over. Je leest hier alvast meer over deze lening.

Nationaal Energiebespaarfonds

Wanneer je energiebesparende maatregelen treft, kun je in aanmerking komen voor een lening van het Nationaal Energiebespaarfonds. Onze hypotheekadviseurs weten precies of je hiervoor in aanmerking komt.

Meer weten over energiebesparende maatregelen en jouw hypotheek?

De hypotheekadviseurs van HUISMERK weten precies waar je op moet letten.

Vind eenHypotheekadviseur