Energiebesparing maatregelen.

Wil je vrijblijvend advies?

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 uur tot 17:30 uur.

Bel met ons
Mail ons nu!

Energiebesparende maatregelen.

Ben je op zoek naar je droomhuis? Natuurlijk wil je dat het huis helemaal voldoet aan jouw wensen, maar bekijk ook welk energielabel het huis heeft. Zo voorkom je een flinke energierekening.

Geeft het energielabel aan dat je huis niet erg duurzaam is?

Maar is het wel het huis waar jij je zinnen op hebt gezet of waar jij nu al met veel plezier woont? Dan kun je gaan overwegen om energiebesparende maatregelen te nemen, zoals het isoleren van de woning, de aanschaf van een zuinige HR-ketel of het plaatsen van zonnepanelen. In bepaalde gevallen kom je dan in aanmerking voor een hogere hypotheek of subsidies. Oftewel, kun je meer lenen om je huis energiezuiniger te maken.

Doe de Energiebespaarders check.

Wil je onderzoeken hoeveel je kunt besparen Doe dan de Bespaarcheck van De Energiebespaarders. Via deze online tool krijg je inzage in de mogelijkheden om je woning te verduurzamen, wat je aan energiekosten kunt besparen en welke investering je daarvoor zou moeten doen. Daarnaast kun je een Energiepaspoort laten maken. Een opnamespecialist inventariseert de mogelijkheden in je woning en maakt daarvan een rapportage.

Energiebesparende maatregelen financieren mogelijk?

Naast de mogelijk extra ruimte in je hypotheek kun je ook in aanmerking komen voor andere financieringsmogelijkheden om je huis duurzamer te maken. Onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

Voldoe jij aan de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan kun je kiezen voor een hypotheek met NHG. Wanneer je energiebesparende maatregelen neemt is het maximale leenbedrag onder de NHG hoger dan wanneer je geen duurzame verbeteringen doorvoert.

Een aantal gemeenten en provincies in Nederland stimuleren het nemen van energiebesparende maatregelen. Hiervoor bieden zij een duurzaamheidslening aan die wordt uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. De hypotheekadviseur van HUISMERK vertelt je er graag meer over. Je leest hier alvast meer over deze lening.

Wanneer je energiebesparende maatregelen treft, kun je in aanmerking komen voor een lening van het Nationaal Energiebespaarfonds. Onze hypotheekadviseurs weten precies of je hiervoor in aanmerking komt.

Meer ruimte in je hypotheek.

Ga jij je huis verbouwen en gaat hierdoor het energieverbruik blijvend omlaag? De kosten hiervoor kun je in bepaalde gevallen laten meefinancieren in de hypotheek die je gaat afsluiten. Hiervoor wordt gekeken naar de verwachte woningwaarde van je huis na de verbouwing, maar ook naar je financiële situatie. Je moet natuurlijk wel voldoende inkomen hebben om de hogere hypotheek ook daadwerkelijk te kunnen betalen.

Vind een hypotheekadviseur