Maximale hypotheek berekenen.

Je bent op huizenjacht of hebt misschien al je droomwoning op het oog. Dan wil je vast weten hoeveel je kunt lenen voor een hypotheek.

Snel berekenen wat jij maximaal kunt lenen.

Deze maximale hypotheekberekening heeft als doel je een indicatie te geven wat je maximaal kunt lenen voor een annuïteitenhypotheek op basis van bovengenoemde rentepercentages. Als het voor jou van toepassing is, zie je het verschil tussen een hypotheek met of zonder NHG.

Heb jij vragen over het resultaat van de berekening?
Ons serviceteam staat klaar voor jou om je te helpen met jou vragen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:30 uur. 

In de berekening zijn de gemiddelde bijkomende kosten meegenomen.

Denk aan overdrachtsbelasting, notaris-, taxatie- en hypotheekadvieskosten. De berekening kan in de praktijk afwijken wanneer er sprake is van erfpacht, alimentatie, echtscheiding, een oudere studieschuld, een aflossingsvrije hypotheek of een nieuwbouwwoning. Ook is er geen rekening gehouden met de effecten op de berekening wanneer je geen vast contract hebt of wanneer je de komende jaren met pensioen gaat.

Je kunt geen rechten ontlenen aan de maximale hypotheekberekening.

Het dient als een indicatie en inzicht in de mogelijkheden. HUISMERK is niet verantwoordelijk voor financiële beslissingen die gemaakt worden op basis van deze tool. Een HUISMERK-adviseur kan een exacte berekening voor je maken.

Vind een Huismerk adviseur in de buurt

Indicatie leencapaciteit.

De uitkomst van de maximale hypotheekberekening geeft een indicatie van jouw maximale hypotheekbedrag. Deze kun je gebruiken om jouw woonwens te concretiseren. Houd er wel rekening mee dat in de tool niet alle informatie is opgenomen. Bijvoorbeeld de impact op je hypotheek bij wijzigingen in je persoonlijk situatie of bij een waardedaling van je woning.

Deze informatie is belangrijk om een verantwoorde keuze te maken. Een hypotheekadviseur van HUISMERK maakt een specifieke berekening die helemaal op jouw situatie van toepassing is. Zo weet jij precies welke effecten risico’s zoals arbeidsongeschiktheid, scheiden of overlijden hebben op de betaalbaarheid van je hypotheek.

Is een maximale hypotheek verstandig?

Misschien vraag je je af of het lenen van het maximale hypotheekbedrag wel verantwoord is. Ook bij deze beslissing kan een adviseur je helpen. Hij kan hier aan de hand van jouw inkomsten, eventuele leningen en woningkosten een helder antwoord op geven.

Onze adviseurs staan hier dan ook uitvoerig bij stil tijdens het adviesgesprek. Zij geven je ook informatie over de actuele rentes, die je natuurlijk ook alvast op onze website kunt vergelijken.

Betrouwbare hypotheek.

Natuurlijk wil je er 100% zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt als je een hypotheek kiest. Het is voor velen de grootste uitgave tijdens een mensenleven! Volledig onafhankelijk advies en kunnen kiezen uit een ruim aanbod is daarom essentieel. Daar staat Huismerk voor.

Een onafhankelijk hypotheekadviseur van Huismerk in de hand nemen heeft nog meer voordelen. Het persoonlijke contact en zijn expertise op het gebied van hypotheken (maar denk gerust ook aan verzekeringen) zijn grote pluspunten.