Aflossingsvrije hypotheek.

Wil je vrijblijvend advies?

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 uur tot 17:30 uur.

Bel met ons
Mail ons nu!

Past een aflossingsvrije hypotheek bij je woonwens?

Bij het kopen van een nieuwe woning is het logisch dat je allemaal vragen hebt. Zoals ook de vraag welke hypotheek je moet kiezen. Dat je er een nodig hebt voor een koopwoning is je duidelijk. Maar weet je ook welke hypotheekvorm het beste bij jouw wensen en financiële situatie past?

Aflossingsvrije hypotheek samengevat:

  • Tijdens de looptijd betaal je alleen rente.

  • Tijdens de looptijd los je je hypotheek niet af.

  • Bij de start van de hypotheek is je hypotheekrenteaftrek hoger.

Wellicht is een aflossingsvrije hypotheek iets voor jou?

Vind een hypotheekadviseur

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

De naam aflossingsvrije hypotheek tot kan tot verwarring leiden. Huizenbezitters kunnen onterecht denken dat je deze hypotheek niet hoeft af te lossen. Dit is niet geval: je betaalt tijdens de looptijd alleen rente, maar je moet aan het einde van de looptijd wel het volledige hypotheekbedrag terugbetalen. Dit kan bijvoorbeeld door tussentijds zelf af te lossen of door de verkoop van je woning.

Vanaf 2013 regelgeving voor hypotheekrenteaftrek veranderd.

Dit betekent dat je geen volledig aflossingsvrije hypotheek meer mag afsluiten om in aanmerking te komen voor de hypotheekrenteaftrek. Heb je voor die periode een aflossingsvrije hypotheek afgesloten? Dan kan er een overgangsrecht gelden. In bepaalde gevallen mag je de hypotheekrente dan blijven aftrekken.

Met een aflossingsvrije hypotheek kun je in de meeste gevallen maximaal de helft van de woningwaarde financieren. De overige 50% kun je met eigen geld betalen of door je aflossingsvrije hypotheek te combineren met een andere hypotheekvorm. In bepaalde uitzonderingen mag je bij een oversluiting meer aflossingsvrij lenen.