Annuïteitenhypotheek.

Annuïteiten
hypotheek.

Wil je vrijblijvend advies?

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 uur tot 17:30 uur.

Bel met ons
Mail ons nu!

Past een annuïteitenhypotheek bij je woonwens?

Heb jij je droomwoning gevonden? Voor je de sleutel in handen hebt, moet je nog verschillende stappen zetten. Een van de dingen die je moet regelen, is de financiering van je huis. Het is je duidelijk dat je hiervoor een hypotheek nodig hebt. Maar weet je ook welke hypotheekvorm het beste bij jou past?

Annuïteitenhypotheek samengevat:

  • Je lost je volledige hypotheek af binnen de afgesproken termijn.

  • Je nettolasten worden hoger tijdens de looptijd.

  • Bij de start van de hypotheek is je hypotheekrenteaftrek hoger.

Ben je benieuwd of de annuïteitenhypotheek goed aansluit bij jouw situatie?

Vind een hypotheekadviseur

Opbouw annuïteitenhypotheek.

Het bedrag dat je maandelijks betaalt voor je hypotheek is opgebouwd uit 2 verschillende delen: de rente en de aflossing. Wanneer je kiest voor een annuïteitenhypotheek varieert de verhouding tussen de rente en aflossing. Kortgezegd komt het erop neer dat je aan het begin van de looptijd minder aflost en meer rente betaalt. Aan het einde van de looptijd is dit precies andersom.

Hypotheekrente van de belasting aftrekken.

Aan het begin van de annuïteitenhypotheek betaal je meer hypotheekrente. Wanneer je je hypotheek in maximaal 30 jaar aflost, mag je deze hypotheekrente aftrekken van de belasting De nettolasten zijn aan het begin van de looptijd lager. De vorm van hypotheek is daarom vooral populair bij mensen die verwachten dat hun inkomsten de komende jaren gaat stijgen.