Hypotheek zonder vast contract.

Wil je vrijblijvend advies?

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 uur tot 17:30 uur.

Realiseren van je woonwens zonder vast contract?

Je droomt van een nieuwe koopwoning, maar je hebt geen vast contract bij je werkgever. Bijvoorbeeld omdat je net bent begonnen aan een nieuwe baan of omdat je werkt op uitzendbasis, als zzp’er of freelancer.

Kun je een hypotheek afsluiten zonder vast contract?

Wat jouw werksituatie ook is, vaak is er ook voor jouw woonwens een oplossing. Zonder vast contract kun je bij verschillende hypotheekverstrekkers een hypotheek afsluiten. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie zijn er diverse opties.

Heb je nu een jaarcontract en is je werkgever van plan dit contract te verlengen voor onbepaalde tijd? Dan kun je je werkgever vragen om een intentieverklaring. Wanneer je deze verklaring aanlevert bij je hypotheekaanvraag wordt er gekeken naar je huidige inkomen bij het vaststellen van de hypotheek.

Dan kun je bij bepaalde uitzendbureaus een perspectiefverklaring aanvragen. Verschillende aanbieders verstrekken op basis van een positieve perspectiefverklaring een hypotheek.

Voor zzp’ers en freelancers is het vaak mogelijk een speciale hypotheek af te sluiten. Je jaarinkomen wordt in dit geval berekend op basis van je saldo fiscale winst uit je aangifte inkomstenbelasting of inkomen van de afgelopen drie jaar. Ben je nog niet drie jaar aan het werk als zzp’er of freelancer? Sommige aanbieders hebben ook mogelijkheden als je pas 1 of 2 jaar als zzp’er of freelancer werkt.

Wil je hypotheekadvies voor jouw huidige financiële situatie?

Ook zonder vast contract wil je je droomwoning kunnen financieren. Maar je wilt natuurlijk wel een hypotheek die helemaal aansluit bij jouw situatie. Onze hypotheekadviseurs weten precies waar je dan allemaal op kunt letten.

Vind een hypotheekadviseur