Senioren hypotheek .

Wil je vrijblijvend advies?

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 uur tot 17:30 uur.

Past een senioren hypotheek bij je woonwens?

Als je met pensioen bent of bijna met pensioen gaat, wil je net wat meer financiële middelen hebben om leuke dingen te doen. Misschien dat je daarom wilt kijken of de maandlasten voor je huidige woning naar beneden kunnen. Of misschien wil je juist een aanvulling op jouw maandelijkse inkomsten.

Alternatieven voor Senioren hypotheek?

Onze adviseurs kunnen tijdens het adviesgesprek ook alternatieven voor de opeet hypotheek met je doornemen. Zo zijn er ook mogelijkheden om jouw huis te verkopen en terug te huren om mogelijk een deel van de overwaarde te verzilveren.

Wat is een senioren hypotheek en wat betekend dat voor mij?

De senioren hypotheek, ook wel bekend als de opeethypotheek, laat ouderen profiteren van de overwaarde van de woning, zonder te hoeven verhuizen. Met deze hypotheekvorm verzilver je de overwaarde en ontvang je dat bedrag in een nader overeen te komen vorm. Met dit bedrag kan (een deel van) de hypotheekrente worden betaald; het resterende deel kun je uitgeven zonder verdere beperkingen. De rente kan in deze situatie worden opgeteld bij de hoofdsom van de hypotheek. Dit betaal je terug als de woning verkocht is. Als je een senioren hypotheek afsluit, kun je de rente niet aftrekken van de belasting.

Senioren hypotheek samengevat:

  • Je kunt de overwaarde gebruiken zonder te verhuizen.

  • Je gebruikt de overwaarde van je woning voor het vergroten van je bestedingsruimte.

  • Rente is niet aftrekbaar.

Wellicht is de senioren hypotheek iets voor jou?

Vind een hypotheekadviseur