HUISMERK - hypotheek zonder vast contract

Hypotheek zonder vast contract

Realiseren van je woonwens zonder vast contract

Je droomt van een nieuwe koopwoning, maar je hebt geen vast contract bij je werkgever. Bijvoorbeeld omdat je net bent begonnen aan een nieuwe baan of omdat je werkt op uitzendbasis, als zzp’er of freelancer. Wat jouw werksituatie ook is, vaak is er ook voor jouw woonwens een oplossing.

Welke opties heb je zonder vast contract?

Zonder vast contract kun je bij verschillende hypotheekverstrekkers een hypotheek afsluiten. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie zijn er diverse opties.

Heb je nu een jaarcontract en is je werkgever van plan dit contract te verlengen voor onbepaalde tijd? Dan kun je je werkgever vragen om een In deze verklaring staat dat de werkgever de intentie heeft om je tijdelijke dienstverband om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. Met het afgeven van de verklaring is de werkgever niet verplicht om je ook een vast contract te geven. Wanneer je deze verklaring aanlevert bij je hypotheekaanvraag wordt er gekeken naar je huidige inkomen bij het vaststellen van de hypotheek.

Werk je als uitzendkracht? Dan kun je bij bepaalde uitzendbureaus een Wanneer je minimaal 1 jaar bij hetzelfde uitzendbureau werkt, kun je in aanmerking komen voor een perspectiefverklaring. Deze verklaring kijkt naar de toekomstige mogelijkheden voor een inkomen. Hierbij wordt ook het oordeel van het uitzendbureau over je inzetbaarheid meegenomen. Niet elk uitzendbureau kan en mag een perspectiefverklaring afgeven. Je adviseur kan je hier meer over vertellen. aanvragen. Verschillende aanbieders verstrekken op basis van een positieve perspectiefverklaring een hypotheek.

Voor zzp’ers en freelancers is het vaak mogelijk een speciale hypotheek af te sluiten. Je jaarinkomen wordt in dit geval berekend op basis van je saldo fiscale winst uit je aangifte inkomstenbelasting of inkomen van de afgelopen drie jaar. Ben je nog niet drie jaar aan het werk als zzp’er of freelancer? Sommige aanbieders hebben ook mogelijkheden als je pas 1 of 2 jaar als zzp’er of freelancer werkt.

Wil je hypotheekadvies voor jouw financiële situatie?

Ook zonder vast contract wil je je droomwoning kunnen financieren. Maar je wilt natuurlijk wel een hypotheek die helemaal aansluit bij jouw situatie. Onze hypotheekadviseurs weten precies waar je dan allemaal op kunt letten.

Vind eenHypotheekadviseur

Eerst weten hoeveel je maximaal kunt lenen?

Bereken jeMaximale hypotheek