Je eerste huis kopen

Mijn eerste huis kopen

Ga je je eerste huis kopen? Dan komt er vaak veel op je af. Met het juiste financiële advies van de onafhankelijke adviseurs van HUISMERK hoef je je geen zorgen te maken. Zo kun jij genieten van ongetwijfeld een van de leukste aankopen in je leven!

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Voordat je start met de zoektocht naar jouw droomhuis wil je natuurlijk eerst een indicatie hoeveel je maximaal kunt lenen. Zo weet je zeker dat je een huis gaat zoeken in een prijsklasse die voor jou betaalbaar is. En misschien nog wel belangrijker: zo voorkom je teleurstellingen.

Bereken jeMaximale hypotheek

Welke hypotheekvorm past bij mij?

Bijna iedereen heeft voor de financiering van zijn woning een hypotheek nodig. Als je wilt profiteren van Wanneer je een hypotheek afsluit, betaal je hypotheekrente. In veel gevallen is deze rente aftrekbaar van de belasting. In dat geval mag je het bedrag dat je jaarlijks aan rente betaalt, aftrekken van je belastbaar inkomen. Hierdoor betaal je minder belasting., heb je als starter op de woningmarkt de keuze tussen 2 soorten hypotheekvormen: de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Elke hypotheekvorm heeft zijn eigen kenmerken en je kunt er voor kiezen om de hypotheekvormen met elkaar te combineren.

Wanneer je voor extra zekerheid en een lagere rente gaat, is een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) het overwegen waard. Hiervoor moet je wel in aanmerking komen. Ook kan het zijn dat je gebruik kunt maken van een starterslening. Een hypotheekadviseur van HUISMERK vertelt je graag meer over de mogelijkheden en de hypotheekvorm die het beste bij jouw woonvraag past.

Ga ik voor nieuwbouw of bestaande bouw?

Bij het kopen van je eerste huis neem je verschillende besluiten. Zo besluit je waar je het liefste woont: midden in het centrum of toch liever in een rustige omgeving. Maar je kiest ook hoe groot je woning minimaal moet zijn en wat je fijner vindt: een nieuwbouwhuis of een bestaand huis.

De keuze van de woning heeft ook effect op de financiering. De kosten voor het financieren van een nieuwbouwwoning zijn anders dan bij een bestaande woning. Zo betaal je bij nieuwbouw niet direct het volledige bedrag, maar in termijnen. De eerste termijnen betaal je al voordat je de sleutel in handen hebt.

Om ervoor te zorgen dat je precies weet waar je financieel aan toe bent, is het verstandig om bij het kopen van je eerste huis contact op te nemen met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur van HUISMERK legt je uit waar je precies op moet letten en geeft altijd een advies dat past bij jouw situatie. Zo kun jij met een gerust hart je eerste huis kopen.

Weten waar je allemaal op moet letten als je je eerste huis koopt?

Onze adviseurs geven je een passend advies!

Vind eenHypotheekadviseur