Jouw woonsituatie

Wat is jouw woonsituatie?

Droom je van je eerste koophuis? Heb je net besloten om toch echt voor die uitbouw te gaan? Of wil je juist een tweede huis kopen om te verhuren aan je studerende kinderen?

Wat jouw woonvraag ook is, je wilt weten hoeveel je kunt lenen voor een huis en welke financiële opties het beste bij jouw situatie passen. En je wilt natuurlijk de zekerheid dat je nu een beslissing neemt die ook in de toekomst nog goed voelt. Dan is het een goed idee om advies te vragen aan een onafhankelijk hypotheekadviseur. De hypotheekadviseurs van HUISMERK vinden het leuk om met jouw woonvraag aan de slag te gaan!

Vind eenHypotheekadviseur

Je eerste huis kopen

Het kopen van je eerste huis is een leuke, maar ook spannende tijd. Je wilt een huis dat helemaal bij je past zonder teveel te betalen aan vaste lasten. Wij vertellen je graag waar je allemaal op moet letten.

Meer lezen over het kopen van je eerste huis ›

Ander huis kopen

Na een aantal jaar in je koophuis vind je dat het tijd wordt om te verhuizen. Je wilt meer ruimte of liever in een andere plaats gaan wonen. Wat je reden ook is, bij de verkoop van je huidige huis en aankoop van een nieuwe woning komt er veel op je af. Ook op financieel gebied. Als je goed voorbereid aan de slag gaat, kun je vooral genieten van deze tijd.

Meer lezen over het kopen van een ander huis ›
Tweede huis kopen? De hypotheekadviseurs van HUISMERK brengen je financiële situatie in kaart

Tweede huis kopen

Je hebt besloten om een vakantiewoning of beleggingspand te kopen. Naast het vinden van een geschikt huis heb je ook vragen over de financiële gevolgen.

Meer lezen over het kopen van een tweede huis ›

Eigen huis verbouwen

Ben je nog steeds gelukkig in je huis, maar kan je huis wel een opknapbeurt gebruiken? Of zie jij jezelf al zitten in je ‘nieuwe’ kamer met uitbouw? Voordat je je verbouwplannen definitief kunt maken, is het goed om te weten hoe je je verbouwing kunt financieren en welk effect dit heeft op je huidige of tweede hypotheek.

Meer lezen over het verbouwen van je huis ›

Wijziging persoonlijke situatie

Extra aflossen, een scheiding of juist een gezinsuitbreiding of werkloosheid; er zijn veel redenen te bedenken waarom je opnieuw wilt laten kijken naar je huidige hypotheek. En of die reden nu positief of negatief is; je wilt altijd een passend financieel advies.

Meer lezen over de financiële gevolgen bij een gewijzigde situatie ›