Ander huis kopen.

Wil je vrijblijvend advies?

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 uur tot 17:30 uur.

Ik ga een ander huis kopen.

Je hebt met veel plezier in je huidige woning gewoond, maar je bent eruit: je wilt verhuizen. Een leuke, maar ook spannende tijd breekt aan. Je moet je huidige woning verkopen en een ander huis kopen. Je moet dus ook de nodige financiële keuzes maken.

Hoeveel kan ik lenen voor mijn nieuwe huis?

Voordat je zoektocht naar een ander huis begint, wil je natuurlijk weten hoeveel je precies kunt lenen. Dit maakt je huizenjacht een stuk leuker. Eenvoudig een indicatie krijgen van je maximale hypotheekbedrag bereken je met onze rekentool.

Wat gebeurd er met mijn hypotheek?

Voor de aankoop van je nieuwe woning heb je een hypotheek nodig. Maar hoe zit het dan met je huidige hypotheek? Kun je de voorwaarden en het rentetarief van je huidige hypotheek meenemen? Is het beter om een nieuwe hypotheek af te sluiten? Wat zijn de mogelijkheden als je na het verkopen van je huis nog hypotheek overhoudt (een restschuld)?

Kies ik voor nieuwbouw?

Heb je een woning in een nieuwbouwproject op het oog? Dan begin je al met betalen voor je de sleutel in handen hebt. Tegelijkertijd betaal je nog gewoon maandelijks de hypotheek van je huidige woning.

Je krijgt dus te maken met dubbele lasten. Soms kun je dit meefinancieren. De hypotheekadviseur van Huismerk kijkt graag met je mee. Zo weet je meteen wat je kunt verwachten, ook bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning.

Vind een hypotheekadviseur