Je eerste huis kopen.

Wil je vrijblijvend advies?

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 uur tot 17:30 uur.

Bel met ons
Mail ons nu!

Ik ga mijn eerste huis kopen.

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Voordat je start met de zoektocht naar jouw droomhuis wil je natuurlijk eerst een indicatie hoeveel je maximaal kunt lenen. Zo weet je zeker dat je een huis gaat zoeken in een prijsklasse die voor jou betaalbaar is. En misschien nog wel belangrijker: zo voorkom je teleurstellingen.

Bestaande woning of nieuwbouw?

Bij het kopen van je eerste huis neem je verschillende besluiten. Zo besluit je waar je het liefste woont: midden in het centrum of toch liever in een rustige omgeving. Maar je kiest ook hoe groot je woning minimaal moet zijn en wat je fijner vindt: een nieuwbouwhuis of een bestaand huis.

De kosten voor het financieren van een nieuwbouwwoning zijn anders dan bij een bestaande woning. Bij nieuwbouw betaal je niet direct het volledige bedrag, maar in termijnen. De eerste termijnen betaal je voordat je de sleutel in bezit hebt.

Welke hypotheek past bij mij?

Als je wilt profiteren van hypotheekrenteaftrek, heb je als starter op de woningmarkt de keuze tussen twee soorten hypotheekvormen: de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Elke hypotheekvorm heeft kenmerken en je kunt er voor kiezen om hypotheekvormen te combineren.

Als je voor extra zekerheid en een lagere rente kiest, is een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) het overwegen waard. Hier moet je voor in aanmerking komen. Het kan zijn dat je ook gebruik kunt maken van een starterslening.

Vind een hypotheekadviseur