Een tweede huis kopen.

Wil je vrijblijvend advies?

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 uur tot 17:30 uur.

Ik ga mijn tweede huis kopen.

Sta je op het punt om een tweede huis te kopen? Of je nu gaat voor een vakantiehuis of een huis voor de verhuur, in alle gevallen komt er veel op je af. Bij het kopen van een tweede huis is de financiering vaak anders dan voor het huis dat je nu al hebt.

Heldere financieringsmogelijkheden.

Wel zo fijn als de financieringsmogelijkheden dan helder zijn. Je wilt natuurlijk geen verkeerde keuze maken. Hypotheekadviseurs van Huismerk helpen je graag bij het maken van een passende keuze.

Waar kan ik over nadenken voor ik een tweede huis koop?

Het kopen van een tweede huis is een grote investering met een financiële verplichting voor de langere termijn. Het is dan ook slim om je goed voor te bereiden en op tijd advies in te winnen. Een hypotheekadviseur van HUISMERK neemt met jou de mogelijkheden door. Zo bespreek je tijdens het gesprek welke plannen jij hebt voor het kopen van je tweede huis en of deze ambities met jouw budget te realiseren zijn.

Wanneer je je tweede huis niet volledig met eigen geld kunt betalen, is er een hypotheek nodig. Vaak worden extra voorwaarden gesteld aan het financieren van een tweede huis. Het inbrengen van eigen geld of het gebruiken van de overwaarde op je huidige woning kan dan uitkomst bieden.

Wat is anders bij het kopen van een tweede huis?

Bij het aanschaffen van een tweede woning kom je vaak voor andere vraagstukken te staan dan bij je eerste huis. Zo gelden er andere regels voor de hypotheekrenteaftrek.

Ook moet je rekening houden met de regels voor extra inkomsten wanneer je overweegt om je tweede huis (deels) te verhuren. Hypotheekadviseurs van HUISMERK weten precies waar je allemaal op moet letten bij het kopen van je tweede huis.

Vind een hypotheekadviseur