Wijziging situatie.

Wil je vrijblijvend advies?

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 uur tot 17:30 uur.

Bel met ons
Mail ons nu!

Mijn situatie wijzigt.

Voor je huidige woning heb je een hypotheek afgesloten en destijds heb je zo goed mogelijk geprobeerd te voorspellen hoe je toekomst eruit ging zien. Maar vandaag de dag constateer je dat dit anders is uitgepakt.

Andere persoonlijke situatie heeft gevolgen.

Een andere persoonlijke situatie heeft vaak gevolgen voor de financiële lasten die je wilt en kunt dragen. Bijvoorbeeld omdat je een gezinsuitbreiding krijgt of omdat jij en je partner uit elkaar gaan.

Zijn jouw maandlasten op dit moment te hoog en wil je maandelijks geld besparen op je hypotheek? Het kan dan gunstig zijn om te kiezen voor het oversluiten van je hypotheek of voor rentemiddeling.

Wil je extra aflossen vanwege een financiële meevaller of wil je jouw aflossingsvrije deel verkleinen? Dan is het verstandig om je eerst goed te laten voorlichten door onze hypotheekadviseurs.

Loopt je rentevaste periode bijna af of wil je je aflossingsvrije deel verkleinen? In sommige gevallen is het aantrekkelijk om te kiezen voor een andere hypotheekvorm.

Een spannende tijd waarbij het slim is om ook goed te kijken naar je financiële situatie. Ga je verhuizen of je huidige huis te verbouwen voor meer ruimte? Daarnaast kan zijn dat je minder gaat werken en daarom lagere maandlasten wenst.

Naast de persoonlijke impact heeft dit vaak ook gevolgen voor je financiële situatie. Bij het afsluiten van je huidige hypotheek heeft je hypotheekadviseur de mogelijke gevolgen van werkloosheid met je besproken.

Het is verstandig contact op te nemen met een hypotheekadviseur van Huismerk wanneer je werkloos wordt. De hypotheekadviseur kijkt welke aanpassingen in de hypotheek mogelijk zijn om ook met een WW-uitkering in je huidige woning te blijven wonen.

Wat moet je regelen rondom je woning en hypotheek als je gaat scheiden? Eén afspraak met een onafhankelijk adviseur kan je al een gerust gevoel bezorgen.

Hij neemt je huidige hypotheek onder de loep en kan je ook adviseren over de effecten van de scheiding op je pensioen, belastingteruggaaf en eventuele verzekeringen. Heb je al aan mediation bij scheiden gedacht? Zoek samen en onder begeleiding naar de beste oplossingen en een win-winsituatie.

In veel gevallen heb je tijdens je pensioen minder geld te besteden dan nu het geval is. Samen met onze hypotheekadviseurs kijken we welke stappen je kunt zetten om financieel zonder zorgen van je pensioen te genieten. Bijvoorbeeld door nu extra te sparen of door je hypotheek te wijzigen naar een seniorenhypotheek.

Wijzigt je persoonlijke situatie?

De hypotheekadviseurs van Huismerk staan ook in deze situaties voor je klaar en geven je een passend advies.

Vind een hypotheekadviseur