HUISMERK - lineaire hypotheek

Lineaire hypotheek

Past een lineaire hypotheek bij jouw woonsituatie?

Heb je al een woning op het oog of sta je nog aan het begin van je zoektocht? In welke situatie je je ook bevindt, voor jou is het zonneklaar dat je een hypotheek nodig hebt om jouw uiteindelijke droomhuis te kunnen financieren. Maar weet je welke hypotheek het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie?

Misschien heb je gehoord van de hypotheekvorm lineaire hypotheek. Als je voor deze hypotheekvorm kiest, los je binnen de afgesproken termijn je volledige hypotheekschuld af.

Opbouw lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaal je rente en los je maandelijks een vast deel van je hypotheek af. Elk maand wordt je lening een stukje lager en betaal je ook iets minder rente. Zo worden je hypotheeklasten ook elke maand een stukje minder.

Een lineaire hypotheek is dan ook vooral populair bij mensen die verwachten dat hun inkomen nog gaat dalen, bijvoorbeeld omdat ze parttime gaan werken.

Lineaire hypotheek op een rijtje

  • Na de volledige looptijd heb je je volledige hypotheek afgelost.
  • Je maandlasten dalen tijdens de looptijd.

Is de lineaire hypotheek iets voor jou?

Het kiezen van een passende hypotheek lijkt spannend, maar is goed te doen wanneer je je laat voorlichten door een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur van HUISMERK vertelt je graag welke hypotheekvorm het beste bij jou past.

Vind eenHypotheekadviseur

Eerst weten hoeveel je maximaal kunt lenen?

Bereken jeMaximale hypotheek