Nationale Hypotheek Garantie.

Wil je vrijblijvend advies?

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 uur tot 17:30 uur.

Bel met ons
Mail ons nu!

Wat is de Nationale Hypotheek Garantie?

De aankoop van een woning is een van de grootste uitgaven in je leven. Je wilt dan natuurlijk wel dat de hypotheek die je hiervoor afsluit betaalbaar en verantwoord is. En je wilt voorkomen dat je in de toekomst onnodig financiële risico’s loopt. Het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kan dan een goede zet zijn.

Kenmerken hypotheken met NHG.

De NHG is een garantieregeling die actief wordt wanneer jij je hypotheek langere tijd niet kunt betalen, bijvoorbeeld door werkloosheid, een scheiding of arbeidsongeschiktheid. Met de NHG heb je een extra vangnet. Bij tegenslag kijk je samen met je hypotheekadviseur hoe je de hypotheek kunt blijven betalen. Met het uiteindelijke doel dat jij gewoon in je huis kunt blijven wonen. Wanneer dit onverhoopt toch niet lukt en je gedwongen bent om je huis te verkopen, kan de NHG onder bepaalde voorwaarden je restschuld kwijtschelden.

Je verkleint hiermee de financiële risico en hypotheekverstrekkers hebben de zekerheid dat de hypotheek wordt terugbetaald.

Dit merk je vaak direct in de rente, die een stuk lager ligt bij hypotheken met NHG. Om je hypotheek af te sluiten met NHG moet je in ieder geval voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Maximale koopsom is 265.000 euro in 2018. Wanneer je gebruik maakt van energiebesparende maatregelen is de maximale koopsom in 2018 zelfs 280.900 euro.

  • Na aankoop van de woning moet je zelf in de woning gaan wonen.

Kun jij je droomwens realiseren met NHG?

Als je aan de voorwaarden van de NHG voldoet, kun je voor een hypotheek met NHG kiezen. Elke situatie is echter anders. Voor je een beslissing neemt, is het daarom slim om eerst contact op te nemen met een van onze hypotheekadviseurs.

Vind een hypotheekadviseur