HUISMERK - starterslening

Starterslening

Wat is een starterslening?

Ben je een starter op de woningmarkt en is het bedrag dat je maximaal kunt lenen net niet voldoende om je droomhuis te kunnen betalen? Dan is het de moeite waard om uit te zoeken of je in aanmerking komt voor een starterslening. De hypotheekadviseur van HUISMERK kan vertellen of je daar gebruik van kunt maken en met welke zaken je rekening moet houden.

Vind eenHypotheekadviseur

Starterslening op een rijtje

Niet elke gemeente in Nederland biedt een starterslening aan. De gemeenten die de lening wel aanbieden, hebben ieder hun eigen voorwaarden. Op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVN) vind je meer informatie over de voorwaarden en de gemeenten die de lening verstrekken. Uiteraard kun je met deze vragen ook bij je hypotheekadviseur van HUISMERK terecht.

Geen recht op een starterslening?

Kom je niet in aanmerking voor een starterslening, maar wil je wel een huis kopen? Dan kan een belastingvrije schenking van een van je (groot)ouders je op weg helpen. Ook kan het slim zijn om eerst nog even te sparen. Weten welke oplossing het beste bij jouw woonwens en financiële situatie past? Onze hypotheekadviseurs vertellen je het graag.

Weten hoeveel je maximaal kunt lenen?

Bereken jeMaximale hypotheek