Wijziging persoonlijke situatie

Mijn situatie wijzigt

Voor je huidige woning heb je een hypotheek afgesloten en destijds heb je zo goed mogelijk geprobeerd te voorspellen hoe je toekomst eruit ging zien. Maar vandaag de dag constateer je dat dit anders is uitgepakt.

Een andere persoonlijke situatie heeft vaak gevolgen voor de financiële lasten die je wilt en kunt dragen. Bijvoorbeeld omdat je een gezinsuitbreiding krijgt of omdat jij en je partner uit elkaar gaan. De hypotheekadviseurs van HUISMERK staan ook in deze situaties voor je klaar en geven je een passend advies.

Vind eenHypotheekadviseur

Ik wil een goedkopere hypotheek

Zijn jouw maandlasten op dit moment te hoog en wil je maandelijks geld besparen op je hypotheek? Het kan dan gunstig zijn om te kiezen voor het Als je je hypotheek oversluit naar een andere bank of naar een andere hypotheekvorm, bijvoorbeeld wanneer je lagere maandlasten wilt, noemen wij dit oversluiten. Hierbij moet je wel rekening houden met extra kosten, zoals taxatie- en notariskosten. of voor Met rentemiddeling kun je de hypotheekrente tijdens de looptijd van je hypotheek verlagen. Feitelijk zet je de rente van je huidige hypotheek om naar een nieuw percentage. Rentemiddeling kan alleen bij de huidige hypotheekverstrekker op de huidige hypotheek. Na rentemiddeling krijg je een nieuwe rentevaste periode. De oude rente is dan verrekend met de actuele marktrente die van toepassing zou zijn als je je hypotheek nu afsluit. Rentemiddeling is dan ook alleen gunstig wanneer de huidige rente lager is dan de rente die je nu betaalt voor je hypotheek. Wanneer je kiest voor rentemiddeling moet je rekening houden met een boeterente. Deze wordt verwerkt in het nieuwe rentepercentage. Om zeker te weten of rentemiddeling voor jou voordelig is, is het dan ook verstandig om je goed te laten voorlichten door je hypotheekadviseur. Of het wijzigen van je hypotheek voor jou een goede oplossing is, kun je bespreken met de hypotheekadviseurs van HUISMERK.

 

Ik wil extra aflossen

Wil je extra aflossen op je hypotheek? Bijvoorbeeld omdat je een financiële meevaller hebt of omdat je je Dit is het deel van je hypotheek dat je niet aflost tijdens de looptijd. Je betaalt over dit deel alleen hypotheekrente. wilt verkleinen? Dan is het verstandig om je eerst goed voor te laten lichten door onze hypotheekadviseurs. Zij kunnen je precies vertellen welke regels gelden bij jouw hypotheekverstrekker en de Belastingdienst. Zo voorkom je verrassingen.

 

Ik wil een andere hypotheekvorm

Loopt je rentevaste periode bijna af of wil je je Dit is het deel van je hypotheek dat je niet aflost tijdens de looptijd. Je betaalt over dit deel alleen hypotheekrente. verkleinen? In bepaalde gevallen kan het dan aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een andere hypotheekvorm. Welke aanpassing het beste bij jou past, legt een hypotheekadviseur van HUISMERK graag aan je uit.

 

Ik krijg gezinsuitbreiding

Gefeliciteerd! Jouw gezin wordt groter. Een spannende tijd waarbij het slim is om ook goed te kijken naar je financiële situatie. Zo kun je besluiten om te verhuizen of je huidige huis te verbouwen voor meer ruimte. Maar het kan ook zijn dat je minder gaat werken en daarom lagere maandlasten wenst. Wat jouw vraag ook is, onze hypotheekadviseurs hebben een antwoord.

 

Ik ben werkloos

Ben je werkloos geraakt? Naast de persoonlijke impact heeft dit vaak ook gevolgen voor je financiële situatie. Bij het afsluiten van je huidige hypotheek heeft je hypotheekadviseur de mogelijke gevolgen van werkloosheid met je besproken. Toch is het verstandig contact op te nemen met een hypotheekadviseur van HUISMERK wanneer je hoort dat je werkloos wordt. De hypotheekadviseur kijkt of en welke aanpassingen in de hypotheek mogelijk zijn om ook met een WW-uitkering in je huidige woning te blijven wonen.

 

Mijn partner en ik gaan uit elkaar

Ga je scheiden van je partner, dan komen er veel vragen op je af. Zo ook op financieel vlak. Wat moet je regelen rondom je woning en hypotheek? Eén afspraak met een onafhankelijk adviseur kan je al een gerust gevoel bezorgen. Hij neemt je huidige hypotheek onder de loep, maar kan je ook adviseren over de effecten van de scheiding op je pensioen, belastingteruggaaf en eventuele verzekeringen. Zo creëer je financiële zekerheid en kun je bouwen aan een nieuwe toekomst. En heb je al aan mediation bij scheiden gedacht? Zoek samen en onder begeleiding naar de beste oplossingen en een win-winsituatie.

 

Ik ga met pensioen

Wanneer je met pensioen gaat, wil je natuurlijk gewoon in je huis blijven wonen. In veel gevallen heb je tijdens je pensioen minder geld te besteden dan nu het geval is. Samen met onze hypotheekadviseurs kun je kijken welke stappen je kunt zetten om financieel zorgeloos van je pensioen te genieten. Bijvoorbeeld door nu extra te sparen of door je hypotheek te wijzigen naar een seniorenhypotheek. Welke optie het beste past bij jouw financiële situatie rekenen de hypotheekadviseurs van HUISMERK graag aan je voor.

Wijzigt je persoonlijke situatie?

Onze adviseurs geven je een passend advies!

Vind eenHypotheekadviseur