Mediation bij scheiden

Ga je scheiden en heb je behoefte aan mediation?

Sta je op het punt om te gaan scheiden, dan staat je leven op z’n kop. Naast de emotionele impact, heeft een scheiding ook op juridisch en financieel vlak gevolgen. De keuzes die je maakt zijn vaak van invloed op de rest van je leven.

Voordelen van mediation

Als klant van een van onze adviseurs heb je het voordeel dat je direct aan een professionele mediator kan worden gekoppeld. Met als doel om werkbare en praktische oplossingen te vinden voor jou en je partner, op emotioneel, juridisch en financieel vlak. Wist je trouwens dat mediation een positief effect heeft op het verwerkingsproces van eventuele kinderen en het naleven van afspraken?

Interesse?

Gaan jij en je partner uit elkaar en ben jij geïnteresseerd in mediation? Vul dan onderstaand formulier in. Een deskundige en onafhankelijke mediator van het Mediation Collectief Nederland neemt contact met je op voor een vrijblijvend telefonisch consult.

Contactformulier

Ja, ik wil gebeld worden door Mediaton Collectief Nederland!

* Deze informatie hebben we minimaal nodig om jou te kunnen helpen.

Vraagstukken bij een scheiding

Het kan zijn dat de mening van jou en je ex-partner nogal uiteenlopen. Naast de bekostiging van je scheiding is het van belang dat je partner en jij overeenstemming vinden:

  • of het huis moet worden verkocht of dat jij of je partner in het huis kan blijven wonen.
  • of je je pensioen moet delen.
  • hoe je financiële situatie er in de toekomst uitziet.

En heb je kinderen? Dan zal je je met je partner moeten afstemmen op welke manier jullie het ouderschap na de scheiding invullen. Ook is het nodig om het eens te worden over de hoogte van de partner- en/of kinderalimentatie. Genoeg te bespreken dus.

Inzicht in de financiële situatie

In veel gevallen is het aan te raden om het traject bij de mediator gelijktijdig te starten met je afspraken bij de hypotheekadviseur. Zo kan het zijn dat de partneralimentatie invloed heeft op de hoogte van een nieuwe hypotheek.

De mediator helpt jou en je partner relevante zaken uitvoerig te bespreken. Jouw hypotheekadviseur brengt jullie financiële situatie in kaart nu jullie allebei je eigen weg gaan. Zo weet je ook waar je financieel staat als je gescheiden bent.

Heb je nog geen hypotheekadviseur?

Zoek dan eerst een adviseur bij jou in de buurt. Hij of zij kan je in een mum van tijd met een mediator in contact brengen.

Vind eenHypotheekadviseur