Deze maand in ‘in gesprek met’, Michael Neyndorff. Michael is ruim 15 jaar werkzaam als acceptant en mag met recht een vakspecialist genoemd worden. Zijn carrière startte bij de Verenigde Spaarbank waar hij na een aantal overvallen in korte tijd besloot weg te gaan. Hij vervolgde zijn carrière als beoordelaar bij het UWV en op de effectenafdeling bij ING.
In de periode daarna behaalde hij nagenoeg alle diploma’s behalve hypotheken. Hij besloot ook deze te halen om zo allround onderlegd te zijn en zegt: “Tijdens het behalen van woningfinanciering 2 ontdekte ik mijn interesse in hypotheken. Met mijn diploma op zak besloot ik me als adviseur bij een bevriende makelaar aan te sluiten. Onbevangen en onervaren ging ik aan de slag. Ik heb mij in die tijd ontwikkeld tot een goede hypotheekadviseur”. Het was een vriend die hem op het pad van acceptatie bracht. “Een goede vriend wees mij op een vacature als acceptant bij Reaal. Het vak sprak me direct aan en 15 jaar verder ben ik nog steeds enthousiast”.
Hij weet uit eigen ervaring wat een adviseur meemaakt en snapt soms de frustratie: “Ik sta wel eens meer aan de adviseurs- en klant kant in plaats van aan die van de geldverstrekker. Dan moet ik slecht nieuws brengen waar ik het zelf ook niet mee eens ben. Dit maakt het niet altijd makkelijk”.
Naast acceptant is hij ook opleider voor nieuwe collega’s. “Het is leuk en tegelijkertijd lastig om collega’s te helpen. Ik loop zelf al wat langer mee en vind sommige dingen logisch. Voor nieuwe collega’s is dit niet altijd het geval. Soms moet een nieuwe collega zijn passie nog ontdekken en dat heeft even tijd nodig. Als iemand zelf initiatief neemt, zelf opzoek gaat en enthousiast is, dan motiveert dat mij ook om hem of haar op te leiden”.
Als we vragen welke geldverstrekker positief opvalt dan noemt hij Argenta: “Zij doen als een van de weinige hypotheken voor ondernemers zonder inkomensverklaring. Het is een uitdaging om dit soort dossiers te laten passeren, maar het geeft je de mogelijkheid om je kwaliteit te laten zien. Het mooiste vind ik dat wanneer je met de juiste onderbouwing een dossier indient, de geldverstrekker eigenlijk geen nee meer kan zeggen”.
Michael wil adviseurs nog een tip meegeven: “Soms weet je als adviseur al dat je een moeilijke casus hebt. Het zou dan mooi zijn als je bij het indienen al zoveel mogelijk informatie over de casus en de moeilijkheid met ons deelt. Goed inventariseren en goed briefen maakt dat het dossier sneller en makkelijker opgepakt kan worden”.