november 10, 2021

Deze week delen we een casus van de vraagbaak over een jong stel dat hun eerste woning willen kopen, geen vast dienstverband hebben en waarbij de werkgever van mevrouw geen werkgeversverklaring wil of kan invullen. Onze vraagbaak dook erin om deze casus toch een positieve draai te geven.

Situatie

  • Een jong stel heeft na lang zoeken hun droomhuis gevonden en hebben een hypotheek nodig;
  • Meneer heeft een tijdelijk dienstverband met intentieverklaring;
  • Mevrouw heeft een werk-/leerovereenkomst en krijgt iedere maand keurig salaris overgemaakt. De werkgever van mevrouw wil geen werkgeversverklaring invullen zolang zij nog bezig is met haar opleiding.

De adviseur heeft de casus ingediend en die werd in eerste instantie afgekeurd. Het inkomen was voor de bewuste geldverstrekker niet bestendig genoeg. Na overleg met de vraagbaak is de aanvraag opnieuw voorgelegd aan een aantal geldverstrekkers en Lloyds gaf aan mogelijkheden te zien.

Gelukkig kon mevrouw jaaropgaven van de afgelopen jaren overleggen als onderbouwing van de bestendigheid van het inkomen. Daardoor is de geldverstrekker bereid om zonder werkgeversverklaring de hypotheek te verstrekken.

Uiteraard moet de werkgever nog wel verklaren waarom hij geen werkgeversverklaring willen invullen en wordt het inkomen gemaximeerd op het inkomen over 2021.

De hypotheek is hierdoor uiteindelijk wel gerealiseerd en de klant kan gaan genieten van het vooruitzicht op hun droomhuis!