Een hypotheekaanbod is een document vol juridische begrippen en voor de meeste mensen vaak moeilijk te begrijpen. Loyds Bank vindt het belangrijk dat de klant weet waarvoor hij tekent voordat hij een langdurige relatie met Lloyds Bank aangaat. Daarom heeft Lloyds Bank het renteaanbod herschreven in duidelijke taal.

Wat is verbeterd?

  • De teksten zijn herschreven naar begrijpelijke taal op taalniveau B1 (eenvoudig Nederlands).
  • Het document bevat meer uitleg, een overzichtelijke hoofdstukindeling en duidelijke alinea’s met kopjes.
  • De lay-out is vernieuwd.
  • Voor hypotheken zonder NHG is toegevoegd in welke tariefklasse leningdelen vallen.

De nieuwe versie van het hypotheekaanbod is van toepassing op al de hypotheekproducten (de Lloyds Bank Hypotheek (1), de Verhuurhypotheek en alle Bank of Scotland hypotheken) en alle soorten aanvragen (voor nieuwe en bestaande hypotheken).

 Hoe ziet de nieuwe versie eruit?
In de link hieronder zie je een voorbeeld van een indicatief hypotheekaanbod in de nieuwe stijl. Dit voorbeeld is gemaakt met fictieve gegevens. De meeste teksten die in het document worden gebruikt, zijn variabele teksten die alleen worden getoond zodra een bepaalde situatie van toepassing is. Dit geldt bijvoorbeeld voor de teksten over NHG, depots en variabele rente, de details van de leningdelen en het overbruggingskrediet. In het voorbeeld zie je dus niet alle mogelijke teksten terug.

De nieuwe versie is vanaf 9 januari live
Op maandag 9 januari heeft Lloyds Bank de nieuwe versie in gebruik genomen. Dit betekent dat jij en je klanten vanaf deze datum het hypotheekaanbod (zowel het indicatief als het bindend hypotheekaanbod) in de nieuwe stijl ontvangen. Dit geldt ook voor aanvragen waarvoor er eerder een hypotheekaanbod is uitgebracht in de oude stijl.

Vragen?
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Klik hier voor het voorbeeld