mei 12, 2021

Wellicht heeft u er al van gehoord, Sectorcollectief Duurzaam Wonen. Een aantal branchegenoten hebben het collectief opgericht met als doel het thema verduurzaming integraal onderdeel van uw dienstverlening te maken. Onderdeel daarvan is dat alle hypotheekadviseurs worden opgeleid tot ‘Erkend Adviseur Duurzaam Wonen’ om klantgesprekken over woningverduurzaming te kunnen voeren. De nieuwe opleiding stelt u in staat een nog beter advies te geven aan klanten.

Het kabinet heeft in het klimaatakkoord opgenomen dat de komende 10 jaar 1,5 miljoen huizen moeten worden verduurzaamd. Tot 2021 gaat het jaarlijks om 50.000 huizen, daarna moet het aantal omhoog naar 200.000 woningen per jaar. Om verduurzaming in koopwoningmarkt te realiseren én te versnellen heeft de hypotheeksector concrete afspraken gemaakt.

Vergroot uw kennis en toegevoegde waarde bij de klant

De opleiding vergroot uw kennis op het gebied van verduurzaming van woningen en maakt u een professionele gesprekspartner voor klanten. Het hypotheekgesprek is hét moment om verduurzaming en energiebesparende maatregelen te bespreken.

De vraag is voor veel huizenbezitters hoe kan ik mijn huis verduurzamen, welke stappen moet ik hiervoor zetten en welke financiële gevolgen heeft dit voor mij?

Als hypotheekadviseur kunt u een belangrijke rol spelen in eerlijk en gedegen advies over het aanbrengen van energiebesparende voorzieningen aan de eigen woning zoals isoleren of het plaatsen van zonnepanelen. Ook kunt u uw klant adviseren bij het aanvragen van subsidies of het regelen van btw teruggave bij zonnepanelen. Hierin bent u bij uitstek van toegevoegde waarde voor uw klant.

Opleiding

De opleiding Adviseur Duurzaam Wonen wordt aangeboden door Dukers & Baelemans en wordt afgesloten met een examen. Een drie uur durende E-learning die de adviseur meeneemt in het belang en de mogelijkheden van verduurzamen. De opleiding maakt u natuurlijk geen energie-expert, maar geeft u een goede basiskennis waarmee u verduurzamen bespreekbaar kunt maken met uw klant.

Na het voltooien van de opleiding mag u de titel ‘Erkend adviseur duurzaam wonen’ voeren. U krijgt 3 SEH PE B-punten en wordt u als adviseur in het bijbehorende SEH register opgenomen. Het boeken van deze e-learning module kan via Dukers & Baelemans voor de kostprijs van € 59,-. Heeft u de opleiding nog niet gedaan en wilt u deelnemen? Meld u dan aan via deze link.